Nieuws

 

RWSB wedstrijd – 2e Exloërmond

Het was vandaag aan DET om de 1e RWSB wedstrijd te organiseren. Dit begon vrijdag avond al met het opzetten van alle toestellen. Met genoeg mankracht hadden we snel alles staan.

Zaterdag was het vroeg dag voor alle vrijwilligers. Al snel konden we starten met de 1e wedstrijd. De wedstrijd verliep prima, en konden aan het eind van de ochtend beginnen met wedstrijd 2.

In de 2e wedstrijd hadden we 2 turnsters die mochten knallen, Eline en Tess (jeugd1 D1).
Ze begonnen op vloer waar Tess het spits mocht afbijten als 1e van de groep. Ze turnde voor het eerst boogje in haar oefening, en deze lukte net als de tiktak! Eline liet ook een mooie oefening zien. Ze werd 3e op vloer en heeft hiermee een toestelfinale te pakken! Door naar de sprong waar beide meiden goede overslagen over de pegasus lieten zien! Op brug had Eline even pech, de ophurken lukte maar ze kon niet goed springen waardoor ze de hoge legger misgreep. Ze pakte de oefening verder op en maakte deze mooi af. Tess turnde knap alles door en turnde haar beste brugoefening op een wedstrijd! Als laatste toestel de balk. Tess stond steviger en met minder spanning op de balk waardoor ook de sprongen beter lukten. Helaas een val met de radslag maar maakte haar oefening goed af. Eline moest gelijk een val incasseren met de opsprong, maar ging liet daarna zien hoe makkelijk ze staat en turnt op de balk, ze had de 4e score op de balk, helaas net geen toestelfinale.

In de 3e wedstrijd was het de beurt aan Naomie (pupil2 D1). Ze begon op de sprong, en liet hier een mooie hoge salto voorover zien! Daarna nog een overslag over de kast. Op de brug verraste ze zichzelf dat ophurken (bijna) lukt, alleen sprong ze niet naar de hoge en viel ze te terug. Daarna maakte ze haar oefening goed af, en deed de afsprong, salto,  zo goed als alleen! Door naar de balk, deze blijft spannend en had ze wat wiebels. Als laatste de vloer. Hier liet ze een mooie oefening zien. Een klein stopje tussen de arabier – flikflak, maar hij was alleen!  Ze werd 3e op de vloer! Helaas gingen en vandaag maar 2 door naar de toestelfinale, dus net ernaast..

De 3 meiden hebben zich vandaag weer van hun beste kant laten zien. Jullie mogen trots zijn op de vooruitgangen, overwonnen angsten en nieuw geturnde elementen!

In de 4e wedstrijd hadden we geen turnsters, maar waren alle vrijwilligers nog druk bezig om ook de laatste wedstrijd soepel te laten verlopen. Na een lange dag stonden er weer sterke mannen klaar om er voor te zorgen dat alles snel kon worden opgeruimd!

Wij willen alle mensen bedanken die vrijdag en/of zaterdag hebben geholpen!! Zonder jullie was het niet gelukt om deze dag te laten slagen.  BEDANKT !!