Nieuws

Plaatsingswedstrijden 3e divisie – Hoogeveen

Afgelopen weekend waren de plaatsingswedstrijden voor de 3e divisie turnsters uit het noorden, er werd geturnd voor een plek in de halve finale van het NK. In de eerste wedstrijd turnden Kiara, Kyra en Anna. Alle 3 komen dit jaar voor het eerst uit als Senior supplement C.

Kiara en Kyra begonnen de wedstrijd op sprong. Er mag maar 1x gesprongen worden dus het moet gelijk goed gaan. Kiara mocht het spits af bijten en turnde een goede overslag half in/half uit. Kyra turnde voor het eerst tsukahara gehoekt op een wedstrijd, voor het eerst op een ‘vaste landing’. Ze haalde hiermee de hoogste score op sprong! Op brug turnden beide meiden goede oefeningen. Helaas werden de losommetjes niet geteld, maar de wippertje is gelukt! En hiermee dus ook de eis!
Op naar de balk. Kyra begon strak, maar na een val was even de concentratie minder, desondanks heeft ze haar oefening rustig en strak afgemaakt. Kiara was ongelofelijk stoer om de salto voorover OP de balk te turnen. Helaas ging de landing minder ze heeft het toch maar gedaan!!
Als laatste toestel mochten ze knallen op vloer, en dit hebben ze gedaan! Kyra had mooie acro – series, en Kiara straalde als altijd tijdens haar vrolijke en mooie oefening.


Kyra had vandaag een goede wedstrijd en turnde op alle toestellen een goede score, dit resulteerde in een 1e plaats! En dat als debutant bij de senioren. Met deze dik verdiende gouden medaille heeft ze zich geplaatst voor de halve finale van het NK!!  Super gedaan en Gefeliciteerd!!

Anna turnde in de zelfde wedstrijd maar startte haar wedstrijd op vloer. Het was een zware oefening maar het lukte om de uitstap salto-arabier-salto tot stand te turnen en  haalde hiermee alle eisen. Op sprong liet ze een prima overslag half in/half uit zien.  Door naar de brug. Tijdens het inturnen ging het al niet lekker en had ze al veel last van haar handen waardoor de zolendraai steeds niets lukte. Ook tijdens de wedstrijdoefening lukte het niet om alle elementen goed te turnen waardoor een aantal niet geteld werden helaas.
Gauw vergeten en de knop omzetten want ze had nog 1 toestel te gaan, de balk. Tijdens het inturnen veel wiebels bij de radslag en nog geen arabier gedaan. Tijdens de wedstrijd gooide ze haar oefening om en begon ze met de radslag, nu wel tot stand. Ook de arabier turnde ze, helaas met een val maar maakte hierna haar oefening rustig en netjes af!


In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Marlijn, junior D.  In een sterk deelnemers veld startte ze op de brug. De oefening ging redelijk, maar helaas had ze te weinig elementen waardoor de score laag uitviel.. Op de balk turnde ze een prima oefening. Ze turnde netjes maar helaas met de radslag en arabier  na de landing een val. Ze maakte haar oefening verder netjes af. Op naar de vloer, waar ze een goede oefening turnde met mooie arabier streksalto en mooie sprongen. De uitstap salto-arabier werd helaas niet geteld.  Als laatste toestel naar de sprong. Omdat er maar 1 sprong geturnd maar worden tijdens het inturnen toch besloten dat ze half in/half zou gaan turnen. Een goede keuze want ze had een keurige sprong!!